Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Rozgrzewająca zupa fasolowa-krem z pesto i orzechami

Składniki:

1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
1 puszka (250 g) białej fasoli
500 ml bulionu warzywnego
100 ml mleka
sól, świeżo zmielony pieprz
trochę soku z cytryny

Czerwone pesto:
2 czerwone papryki
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 czerwone chili
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki passaty pomidorowej
sól, pieprz
1 szczypta cukru

Dodatkowo
100 g Kalifornijskich Orzechów Włoskich
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki kwaśnej śmietany
rozmaryn zeskrobany na czubku noża
2 kromki chleba tostowego
rozmaryn do ozdoby

11 stycznia 2016 Przepisy redakcja
www.californiawalnuts.pl
Fasola to jeden z najbardziej wartościowych pokarmów na świecie. W zimowej diecie doskonale sprawdzi się w zupie.

Fasolówka to jedna z najbardziej popularnych zimowych zup. Oto przepis na zupę z fasoli z dodatkiem pesto i orzechów.


Sposób przygotowania:

Krok 1 Cebulę i czosnek obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać fasolę, a następnie bulion warzywny i mleko. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Utrzeć na puree, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Krok 2 Paprykę obrać, opłukać i pokroić na małe kawałki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić. Chili rozkroić, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki. Rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek pieprz i chili podsmażyć przez 10 minut do miękkości. Wymieszać z passatą, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Krok 3 Połowę orzechów posiekać na kawałki i uprażyć w 1 łyżce oliwy z oliwek. Wymieszać pozostałą oliwę z kwaśną śmietaną i rozmarynem. Tosty zrobić na złoto i dodać masę orzechową. Piec na rozgrzanym grillu, a następnie pokroić na kawałki. Krok 4 Zupę udekorować prażonymi orzechami, czerwonym pesto, orzechowymi grzankami i rozmarynem. przepis:www.californiawalnuts.pl

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI