Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowo ziołowym


12 grudnia 2011 Przepisy redakcja
Składniki: 800 gr polędwiczek wieprzowych pokrojonych w „monety” 2-4 łyżek mąki kukurydzianej (wg potrzeby aby, opanierować delikatnie mięso) 3-4 łyżki oleju roślinnego sól i pieprz do smaku 6 łyżek chrzanu 1 dymka 1 garść szałwii 2 garści natki pietruszki 400ml śmietany 30% wywar mięsny

Pokrojone polędwiczki przypraw solą i pieprzem. Lekko zapanieruj mąką kukurydzianą. Ułóż w ActiFry i polej olejem. Smaż przez 7min. Dymkę, szałwię i natkę pietruszki posiekaj. Dodaj pozostałe składniki do ActiFry. Jeszcze odrobinę mąki kukurydzianej wymieszaj z wywarem i chrzanem w małej miseczce i dodaj do ActiFry. Duś przez kolejne 10minut. Jeśli trzeba dodaj trochę wywaru mięsnego. Jeśli lubisz intensywny, chrzanowy smak, dodaj 2 łyżki chrzanu więcej. Możesz serwować mięso z opiekanymi ziemniaczkami, które możesz również przygotować w ActiFry. Danie bogate w tiaminę (witaminę B1), która reguluje wchłanianie wielu składników odżywczych z diety i jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Wymyślone przez Grzegorza Łapanowskiego dla ACTIFRY FAMILY Tefal




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI