Bruschetta

reklama

Składniki
  • bagietka 1 sztuka (250 g)
  • pomidor 1 sztuka
  • czerwona papryka 1 mały strąk
  • oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
  • czosnek 2 ząbki
  • zioła prowansalskie 2 łyżki stołowe
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania
  1. Bagietkę pokroić ukośnie na kromki o grubości 2 cm, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć.
  2. Wszystkie warzywa wymieszać z oliwą, ziołami i przyprawami.
  3. Otrzymany sos nakładać łyżką na kromki, następnie kłaść je na uprzednio rozgrzany Tepan i zdejmować, gdy będą od spodu lekko przypieczone.

Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 3-4 minuty

Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl|

  1. Bagietkę pokroić ukośnie na kromki o grubości 2 cm, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć.
  2. Wszystkie warzywa wymieszać z oliwą, ziołami i przyprawami.
  3. Otrzymany sos nakładać łyżką na kromki, następnie kłaść je na uprzednio rozgrzany Tepan i zdejmować, gdy będą od spodu lekko przypieczone.

Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 3-4 minuty

Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl

Podsumowanie przepisu

Bułkę natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zioła wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawić i posmarować kromki.

 |Bułkę natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zioła wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawić i posmarować kromki.