Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bruschetta

Składniki:

  • bagietka 1 sztuka (250 g)
  • pomidor 1 sztuka
  • czerwona papryka 1 mały strąk
  • oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
  • czosnek 2 ząbki
  • zioła prowansalskie 2 łyżki stołowe
  • sól, pieprz

8 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę pokroić ukośnie na kromki o grubości 2 cm, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć.
  2. Wszystkie warzywa wymieszać z oliwą, ziołami i przyprawami.
  3. Otrzymany sos nakładać łyżką na kromki, następnie kłaść je na uprzednio rozgrzany Tepan i zdejmować, gdy będą od spodu lekko przypieczone.
Poziom mocy: 7-9 Czas smażenia: 3-4 minuty Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl|
  1. Bagietkę pokroić ukośnie na kromki o grubości 2 cm, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć.
  2. Wszystkie warzywa wymieszać z oliwą, ziołami i przyprawami.
  3. Otrzymany sos nakładać łyżką na kromki, następnie kłaść je na uprzednio rozgrzany Tepan i zdejmować, gdy będą od spodu lekko przypieczone.
Poziom mocy: 7-9 Czas smażenia: 3-4 minuty Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl

Podsumowanie

Bułkę natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zioła wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawić i posmarować kromki.  |Bułkę natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zioła wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawić i posmarować kromki.  

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI