Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Creme Brulee

Składniki:

  • Cukier 40 g
  • Żółtka 3 szt
  • Laska wanilii 1 szt
  • Tluste mleko 25 ml
  • Śmietana 32 % 225 ml
  • Cukier brązowy do posypania

27 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Wymieszaj żółtka z cukrem. Rozkrój laskę wanilii, wyciągnij nożem ziarna, wymieszaj je ze śmietaną, mlekiem i żołtkami. Wlej miksturę do 4 ceramicznych pojemników i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 140 C na 40 minut. Następnie wstaw do lodówki do wychłodzenia. Przed podaniem posyp brązowym cukrem i przypal na złoto palnikiem kuchennym.

Podsumowanie

Autorem przepisu jest Stanisław Bobowski

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI