Psychologia Odwlekamy, żeby poczuć ulgę – a potem cierpimy podwójnie. Jak przestać prokrastynować? Rozmowa z neurobiologiem
Psychologia Jak przetrwać święta z toksyczną rodziną? Psycholożka podaje 5 krótkich, dosadnych odpowiedzi na docinki krewnych
Psychologia Nie lubisz odpakowywać prezentów w obecności innych? Wystarczy 6 kroków, by pokonać niepokój
Spotkania 8 cytatów fenomenalnej Jane Fondy na jej 88. urodziny, które przypominają nam o sensie życia. Zachowaj je na chwile zwątpienia
Filmy Bez tych filmów nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia. 7 tytułów, do których wracamy co roku
Seriale Najlepsze seriale 2025 roku, o których mówili wszyscy. Niektóre z nich wciągnęły nas na długie godziny
Seriale Najlepszy romans w historii telewizji? Nowy hit HBO Max wyrównał 12-letni rekord „Breaking Bad”
Moda Bieliźniane sukienki i spodnie to najbardziej pożądany duet sezonu. Wiemy, gdzie kupić modele o najlepszym stosunku jakości do ceny
Moda Zima bez klasycznej czapki? Te 4 modne nakrycia głowy grzeją lepiej, niż się spodziewasz, a na dodatek są naprawdę stylowe
Moda Ten arystokratyczny dodatek odmienia każdą stylizację w trzy sekundy. Futrzany kołnierz ma pieczątkę aprobaty od księżnej Kate i internetowych it girls
Uroda Wcale nie burgundowy. To „brickhouse” jest najmodniejszym kolorem paznokci na święta 2025 – nosi go Selena Gomez
Makijaż Architektura brwi. O tym, jak o nie dbać, a czego na pewno nie robić, rozmawiamy ze stylistką brwi
Makijaż Kelly Rutherford wciąż używa tego samego podkładu co w czasach „Plotkary”. Jej kosmetyczka to hołd dla francuskiego minimalizmu
WIDEO „Po śmierci ojca byłem przez długie lata zamrożony”. Michał Czernecki o żałobie i „metodzie Leszka Lichoty” na życie | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 11
WIDEO „Najtrwalsze związki to te, które wyrosły z przyjaźni”. Jak przestać traktować relacje jako wszystko albo nic? | Szkoła zaufania odc. 2
WIDEO „Pracując jako wokalistka, jestem na trzech etatach co najmniej”. Zuza Baum o pieniądzach w sztuce i o tym, dlaczego śpiewanie „za obiad” psuje rynek | „Ukryte piękno”, odc. 17
WIDEO „Lubię introwertyków”. Kogo jeszcze lubi Maciej Maleńczuk i co jest celem człowieka? | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 10
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Kuchnia Święta jak z powieści Jane Austen. Inspirujące przepisy na brytyjskie klasyki z nowoczesnym twistem Joanna Olekszyk
Kuchnia Nie znała języka, nie miała pojęcia o uprawie cytrusów. Dziś wraz z mężem prowadzi gospodarstwo na Sycylii Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Rozdano „kulinarne Oscary”. Oto najlepsze restauracje na świecie i w Polsce w 2025 roku Agata Lipiec
Kuchnia „Chcę, żeby przy greckim jedzeniu Polacy mogli zatrzymać się na chwilę i nacieszyć życiem”. Rozmowa z Teo Vafidisem, greckim szefem kuchni Alicja Szewczyk
Kuchnia Wszyscy chcą gotować jak Nadia Caterina Munno. Poznaj Pasta Queen! Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Wyjątkowy grywalizacyjny program lojalnościowy w polskim sektorze szybkich dostaw. Wolt wprowadza Wolt Rewards
Kuchnia Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia „Kocham nostalgię gastronomiczną”. Rozmawiamy ze współtwórcą i gospodarzem JOEL Sharing Concept Joanna Olekszyk
Kuchnia Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dietetyczne śniadanie: zdrowe, smaczne i szybkie pomysły na dobry początek dnia Patrycja Klikowska
Kuchnia Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco” Angelika Kucińska
Kuchnia Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste Agata Lipiec
Kuchnia Shiitake zamiast borowików? Tradycyjne potrawy można przygotować inaczej niż zwykle Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem Jamie Oliver
Kuchnia Jak smakują dziś jabłka? Z których zrobić szarlotkę, a z których cydr? Rozmowa z sadownikami Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 5 przypraw, które warto dodać do kawy – poprawiają smak napoju i mają liczne właściwości zdrowotne Klaudia Mizerska
Kuchnia Pumpkin Spice Latte – jesień zamknięta w filiżance. Wypróbuj przepis na domową wersję aromatycznej dyniowej kawy Klaudia Mizerska
Kuchnia Najmocniejszy blender ręczny Bosch – zobacz, co potrafi wielofunkcyjny ErgoMaster Serie 6 o mocy 1200 W!
Kuchnia Co przygotować na szybkie śniadanie? Sprawdzone pomysły dla tych, którzy są w ciągłym biegu Dominika Soćko
Kuchnia Wśród szparagów, sałaty i kwitnącej kolendry. Odwiedziliśmy Gospodarstwo rodziny Majlertów Izabela Nowakowska-Teofilak