Psychologia Niby żyjesz, ale bez motywacji, z nosem w telefonie. To zjawisko „functional freeze”. Jak z nim walczyć?
Psychologia Steve Jobs i jego reguła 10 minut, która załatwi ci awans. Genialny trik miliardera polecają neurobiolodzy
Psychologia Dlaczego TikTok nie zastąpi gabinetu terapeuty? Oto, co musisz wiedzieć, zanim zaufasz poradom online
Wywiady „Ucząc romskie kobiety, uczysz całe pokolenie”. Rozmowa z Oleną Vaidalovych, Ukrainką pochodzenia romskiego, działaczką na rzecz praw człowieka
Seriale Polskie seriale na platformie Max. 5 wciągających tytułów, które warto nadrobić w grudniowe wieczory
Filmy Anne Hathaway zagra sparaliżowaną autorkę bestsellerów. Trwają prace nad thrillerem erotycznym na podstawie kolejnej powieści Colleen Hoover
Seriale „Śleboda” z Marią Dębską i Maciejem Musiałem to murowany hit. Kryminał przeniesie widzów na malownicze Podhale
REKLAMA Świąteczna kolekcja H&M Holiday 2024: ukłon w stronę estetyki minionych dekad, celebracja rodzinnych więzi i hołd dla ponadczasowej elegancji
Styl Życia Przed Pałacem Kultury stanie ferma futrzarska. „Chcemy wykrzyczeć frustrację i pokazać politykom, że nie odpuszczamy”
Makijaż Piękna i dostojna Sharon Stone niemal bez makijażu na gali Governors Awards. 66-letnia gwiazda stawia na autentyczność
Włosy Hush cut to najgorętsze cięcie tego sezonu. Subtelne cieniowanie nada włosom lekkość i objętość
Włosy Najkorzystniejsze fryzury dla okrągłej twarzy, które wyszczuplają rysy. Jakie wybierać, a jakich unikać?
Horoskop Przygotuj się na chaos i burzliwy koniec roku. Retrogradacja Merkurego trwa – co przyniesie twojemu znakowi zodiaku?
Styl Życia Nie tylko rytualne kakao. Te czekoladowe napoje sprawią, że twoje kubki smakowe oszaleją z rozkoszy
Zdrowie Dlaczego w szczęśliwym związku przybieramy na wadze? Temat „relationship weight gain” rozpala internetowe dyskusje
WIDEO „Co jest największym stresem dla kobiety? Awans". Syndrom oszustki w pracy | „zaTASKowani”, odc. 9
WIDEO „Matka odkładała mnie jak zabaweczkę i szła pić". Marcin Bortkiewicz o byciu w DDA | „W czułym zwierciadle”
WIDEO „Bywa, że tęsknimy za starą wersją partnera - pijanego". Lista praw osoby współuzależnionej wg Joanny Flis | „FLISolo”, odc. 4
WIDEO „Jesteśmy opanierowane mężczyznami”. Ryfa Ri o tym, jak „tańczyć” na rynku pracy | „zaTASKowani”, odc. 8
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Styl Życia Nie tylko rytualne kakao. Te czekoladowe napoje sprawią, że twoje kubki smakowe oszaleją z rozkoszy Klaudia Mizerska
Kuchnia 3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem Jamie Oliver
Kuchnia Jak smakują dziś jabłka? Z których zrobić szarlotkę, a z których cydr? Rozmowa z sadownikami Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Pumpkin Spice Latte – jesień zamknięta w filiżance. Wypróbuj przepis na domową wersję aromatycznej dyniowej kawy Klaudia Mizerska
Kuchnia 5 przypraw, które warto dodać do kawy – poprawiają smak napoju i mają liczne właściwości zdrowotne Klaudia Mizerska
Kuchnia Najmocniejszy blender ręczny Bosch – zobacz, co potrafi wielofunkcyjny ErgoMaster Serie 6 o mocy 1200 W!
Kuchnia Co przygotować na szybkie śniadanie? Sprawdzone pomysły dla tych, którzy są w ciągłym biegu Dominika Soćko
Kuchnia Wśród szparagów, sałaty i kwitnącej kolendry. Odwiedziliśmy Gospodarstwo rodziny Majlertów Iza Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Lody z marzanką wonną i zielone szyszki w syropie z mlekiem infuzowanym młodymi pędami świerka. Takie cuda zjecie w restauracji Klonn Iza Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Co zjeść w Apulii? Tych 6 prostych dań zachwyci cię podczas podróży po południu Włoch Zuzanna Olszewska
Styl Życia Trzecia gwiazdka to nie jest cel, tylko marzenie – mówi Przemek Klima, szef restauracji Bottiglieria 1881, wyróżnionej w przewodniku Michelina Iza Nowakowska-Teofilak
Spotkania Dzień Jagodzianki – jedyne takie sezonowe święto przyjemności. Rozmowa z Basią Starecką, jego inicjatorką Dominika Soćko
Praca „Zadowolenie pracowników i uśmiech gości – to mój największy sukces”. Poznajcie historię Doroty Erazmus-Rogóż, która zarządza czterema restauracjami McDonald’s
Kuchnia Trzy kolejne restauracje w Polsce z gwiazdką Michelin. Tym razem w Warszawie, górach i na Pomorzu Klaudia Mizerska
Kuchnia Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Kuchnia Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd
Kuchnia Odświętnie znaczy wyjątkowo. Wielkanoc z autorską kuchnią Roberta Sowy Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Pączki z różnych stron świata. Hiszpańskie, amerykańskie czy holenderskie – które z nich wybierzesz?