Psychologia Kłopoty z pamięcią w wieku 30 lat – co mogą oznaczać? Symptomy, że z twoim mózgiem może być coś nie tak
Psychologia Jak to możliwe, że macie tych samych rodziców, a jesteście zupełnie inni? Naukowcy tłumaczą
Psychologia Jeśli codziennie robisz te 5 rzeczy, jesteś lepiej zorganizowana niż inni. Ostatni punkt na pewno cię zaskoczy
Wywiady „Moja rodzina stała się dla mnie narzędziem do zrozumienia otaczającego świata” . Rozmowa z autorką książki „Obca”
Spotkania Nie żyje Urszula Kozioł. Wybitna poetka i laureatka Literackiej Nagrody Nike 2024 miała 94 lata
Filmy 11 filmów, które najpiękniej pokazały, co to znaczy kochać. Nawet twardziele przy nich szlochają
Seriale Czy szczęście może być zaraźliwe? Twórca kultowego „Breaking Bad” szykuje kolejną serialową petardę
Moda Najwygodniejsze buty na świecie – nosili je: król Aragonii, hipisi i gwiazdy amerykańskiego kina
Moda Wymyślił mikroskopijne torebki i pokazy na polu lawendy, a w kampanii pokazał masło. Kim jest Simon Porte Jacquemus, geniusz mody i ulubieniec Instagrama?
Moda Kolorowe stroje sportowe, które wyglądają jak „do zjedzenia”. Wśród nich mango, pistacja, espresso. Który wybierzesz dla siebie?
Makijaż 6 błędów w makijażu, których nie wybacza dojrzała cera. Te dawno nieaktualne techniki postarzają optycznie twarz
Pielęgnacja Ten duet składników aktywnych to absolutna podstawa skutecznej pielęgnacji przeciwstarzeniowej. Kosmetolożka tłumaczy dlaczego
WIDEO „Są miłości bez zazdrości”. Na czym polegają otwarte związki? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 3
WIDEO „Potrafię z dystansu spojrzeć na chaos i w niego nie wchodzić”. Grażyna Torbicka o przywództwie i sile bycia sobą | „Kobiety rządzą”, odc. 2
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Ja i moja rodzina nie używamy past z fluorem”. Trzy sposoby dr Emmy Kiworkowej na zdrowe zęby | „Jak zdrowie”, odc. 5
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Kuchnia Wyjątkowy grywalizacyjny program lojalnościowy w polskim sektorze szybkich dostaw. Wolt wprowadza Wolt Rewards
Kuchnia Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia „Kocham nostalgię gastronomiczną”. Rozmawiamy ze współtwórcą i gospodarzem JOEL Sharing Concept Joanna Olekszyk
Kuchnia Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dietetyczne śniadanie: zdrowe, smaczne i szybkie pomysły na dobry początek dnia Patrycja Klikowska
Kuchnia Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco” Angelika Kucińska
Kuchnia Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste Agata Lipiec
Kuchnia Shiitake zamiast borowików? Tradycyjne potrawy można przygotować inaczej niż zwykle Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem Jamie Oliver
Kuchnia Jak smakują dziś jabłka? Z których zrobić szarlotkę, a z których cydr? Rozmowa z sadownikami Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 5 przypraw, które warto dodać do kawy – poprawiają smak napoju i mają liczne właściwości zdrowotne Klaudia Mizerska
Kuchnia Pumpkin Spice Latte – jesień zamknięta w filiżance. Wypróbuj przepis na domową wersję aromatycznej dyniowej kawy Klaudia Mizerska
Kuchnia Najmocniejszy blender ręczny Bosch – zobacz, co potrafi wielofunkcyjny ErgoMaster Serie 6 o mocy 1200 W!
Kuchnia Co przygotować na szybkie śniadanie? Sprawdzone pomysły dla tych, którzy są w ciągłym biegu Dominika Soćko
Kuchnia Wśród szparagów, sałaty i kwitnącej kolendry. Odwiedziliśmy Gospodarstwo rodziny Majlertów Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Lody z marzanką wonną i zielone szyszki w syropie z mlekiem infuzowanym młodymi pędami świerka. Takie cuda zjecie w restauracji Klonn Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Co zjeść w Apulii? Tych 6 prostych dań zachwyci cię podczas podróży po południu Włoch Zuzanna Olszewska
Styl Życia Trzecia gwiazdka to nie jest cel, tylko marzenie – mówi Przemek Klima, szef restauracji Bottiglieria 1881, wyróżnionej w przewodniku Michelina Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dzień Czekolady. Oto wszystko, co trzeba wiedzieć o jednym z najstarszych smakołyków Sebastian Krawczyk
Praca „Zadowolenie pracowników i uśmiech gości – to mój największy sukces”. Poznajcie historię Doroty Erazmus-Rogóż, która zarządza czterema restauracjami McDonald’s
Spotkania Dzień Jagodzianki – jedyne takie sezonowe święto przyjemności. Rozmowa z Basią Starecką, jego inicjatorką Dominika Soćko
Kuchnia Trzy kolejne restauracje w Polsce z gwiazdką Michelin. Tym razem w Warszawie, górach i na Pomorzu Klaudia Mizerska