Psychologia „Szkoda byłoby mi dnia, w którym coś by mnie nie zachwyciło”. Z prof. Bogdanem de Barbaro rozmawiamy o pięknie
Psychologia Co odpowiedzieć na pytanie „Co u ciebie?”, jeśli nie czujesz się OK? Oto 6 zdań, które pomogą ci mówić o emocjach bez wstydu i lęku
Praca Nie chcesz, żeby AI zabrała ci pracę? Lepiej natychmiast naucz się tej umiejętności – przestrzega Jensen Huang, prezes Nvidii
Wywiady „W Ghanie poczułem się jak w domu. Mam dokładnie tyle, ile potrzebuję. W Polsce miałem za dużo”. Rozmowa z aktywistą Damianem Kurpiewskim
Wywiady „To potworne myśleć o sobie, że jest się niekompletnym tylko dlatego, że nie ma się partnera czy partnerki” – mówi Peter McGraw, rzecznik singli
Wywiady „Aktorstwo to dzielenie się czymś z drugim człowiekiem – bierze się ze mnie, ale rozrasta się w innych”. Spotkanie z Michałem Sikorskim, znanym z serialu „1670”
Spotkania Sophia Loren ma 90 lat i wciąż wygląda świetnie. Gdy zapytano ją o sekret urody, odpowiedziała jednym zaskakującym zdaniem
Książki 5 książek w sam raz na relaks pod chmurką. Są tak wciągające, że nie wyjdziesz z hamaka do zachodu słońca
Moda Pierpaolo Piccioli nowym dyrektorem kreatywnym Balenciagi. Czy uda mu się podnieść markę po wizerunkowym upadku?
Pielęgnacja 9 kremów z filtrem SPF, w które warto zainwestować. Robią o wiele więcej niż tylko chronią przed szkodliwymi promieniami słońca
Styl Życia Masz więcej niż 35 lat? Lepiej ogranicz ten produkt w diecie – nawet dwukrotnie zwiększa ryzyko demencji
WIDEO „Największa tragedia: masz te 50 lat i jesteś samotnym dziadem skupionym na sobie”. Jakie życie ceni Paweł Domagała? | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 1
WIDEO „Dieta śródziemnopolska może cofnąć wiek”. Jak wygląda tzw. talerz antyzapalny wg prof. Ewy Stachowskiej? | „Słowo do słowa”, odc. 6
WIDEO „Kobiety hodują urazy jak klejnoty”. Gdzie według Katarzyny Miller mieszka złość? | „Ukryte piękno”, odc. 12
WIDEO „Czy będzie dobrze się z nim rozwodzić?”. Ewa Woydyłło o końcu miłości i osobistym kryterium doboru partnera | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 11
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Kuchnia Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia „Kocham nostalgię gastronomiczną”. Rozmawiamy ze współtwórcą i gospodarzem JOEL Sharing Concept Joanna Olekszyk
Kuchnia Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dietetyczne śniadanie: zdrowe, smaczne i szybkie pomysły na dobry początek dnia Patrycja Klikowska
Kuchnia Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco” Angelika Kucińska
Kuchnia Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste Agata Lipiec
Kuchnia Shiitake zamiast borowików? Tradycyjne potrawy można przygotować inaczej niż zwykle Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem Jamie Oliver
Kuchnia Jak smakują dziś jabłka? Z których zrobić szarlotkę, a z których cydr? Rozmowa z sadownikami Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 5 przypraw, które warto dodać do kawy – poprawiają smak napoju i mają liczne właściwości zdrowotne Klaudia Mizerska
Kuchnia Pumpkin Spice Latte – jesień zamknięta w filiżance. Wypróbuj przepis na domową wersję aromatycznej dyniowej kawy Klaudia Mizerska
Kuchnia Najmocniejszy blender ręczny Bosch – zobacz, co potrafi wielofunkcyjny ErgoMaster Serie 6 o mocy 1200 W!
Kuchnia Co przygotować na szybkie śniadanie? Sprawdzone pomysły dla tych, którzy są w ciągłym biegu Dominika Soćko
Kuchnia Wśród szparagów, sałaty i kwitnącej kolendry. Odwiedziliśmy Gospodarstwo rodziny Majlertów Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Lody z marzanką wonną i zielone szyszki w syropie z mlekiem infuzowanym młodymi pędami świerka. Takie cuda zjecie w restauracji Klonn Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Co zjeść w Apulii? Tych 6 prostych dań zachwyci cię podczas podróży po południu Włoch Zuzanna Olszewska
Styl Życia Trzecia gwiazdka to nie jest cel, tylko marzenie – mówi Przemek Klima, szef restauracji Bottiglieria 1881, wyróżnionej w przewodniku Michelina Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dzień Czekolady. Oto wszystko, co trzeba wiedzieć o jednym z najstarszych smakołyków Sebastian Krawczyk
Praca „Zadowolenie pracowników i uśmiech gości – to mój największy sukces”. Poznajcie historię Doroty Erazmus-Rogóż, która zarządza czterema restauracjami McDonald’s
Spotkania Dzień Jagodzianki – jedyne takie sezonowe święto przyjemności. Rozmowa z Basią Starecką, jego inicjatorką Dominika Soćko
Kuchnia Trzy kolejne restauracje w Polsce z gwiazdką Michelin. Tym razem w Warszawie, górach i na Pomorzu Klaudia Mizerska
Kuchnia Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Kuchnia Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd