Psychologia Zwierzęta robią z nas ludzi. O pogłębiającym się zbliżeniu międzygatunkowym rozmawiamy z Martą Niedźwiecką
Praca Nie masz siły odpisywać na maile i brak ci motywacji, żeby dawać z siebie wszystko przez 8 godzin? Jesteś jedną z osób, które „marnieją” w pracy
Spotkania „Zaczynasz być wobec siebie zbyt krytyczna? Nie patrz dłużej w lustro, idź poćwiczyć albo zrób coś dobrego dla innych” – mówi Jennifer Garner
Styl Życia „Skupiając się na sukcesie, osiągnięciach i gromadzeniu rzeczy, zapomniałem o ludziach” – mówi Joshua Fields Millburn z duetu Minimalistów
Spotkania Córka robotnika, która weszła do światowej elity tenisa. Historia Jadwigi Jędrzejowskiej, pierwszej polskiej finalistki Wimbledonu
Filmy Reżyserka „Saltburn” bierze się za klasykę literatury. Powstanie nowa adaptacja „Wichrowych Wzgórz”
REKLAMA Nowa kolekcja Re.Design od Reserved uwodzi lekkością i wyrafinowanym spojrzeniem na klasykę. Tak będziemy nosić się latem 2024
REKLAMA Jak dbać o ubrania, aby służyły latami? Dzięki tym sposobom skutecznie przedłużysz żywotność swojej garderoby
Włosy Włosy na wakacjach: fryzjerka wskazuje 3 czynności, które musisz zrobić przed urlopem, aby nie wrócić z suchymi i spłowiałymi pasmami
Spotkania Jak opowiadać dziecku o końcu świata? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć Tomasz Samojlik, naukowiec i autor książek przyrodniczych
Styl Życia Pałac Buckingham po raz pierwszy udostępnia zwiedzającym pomieszczenie za słynnym balkonem
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Przerwa na kawę z Kasią Miller „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 2: Jak się nie dać obsesji piękna
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Spotkania Dzień Jagodzianki – jedyne takie sezonowe święto przyjemności. Rozmowa z Basią Starecką, jego inicjatorką Dominika Soćko
Praca „Zadowolenie pracowników i uśmiech gości – to mój największy sukces”. Poznajcie historię Doroty Erazmus-Rogóż, która zarządza czterema restauracjami McDonald’s
Kuchnia Trzy kolejne restauracje w Polsce z gwiazdką Michelin. Tym razem w Warszawie, górach i na Pomorzu Klaudia Mizerska
Kuchnia Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Kuchnia Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd
Kuchnia Odświętnie znaczy wyjątkowo. Wielkanoc z autorską kuchnią Roberta Sowy Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Pączki z różnych stron świata. Hiszpańskie, amerykańskie czy holenderskie – które z nich wybierzesz?
Kuchnia Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Styl Życia Nie tylko rytualne kakao. Te czekoladowe napoje sprawią, że twoje kubki smakowe oszaleją z rozkoszy Klaudia Mizerska
Kuchnia Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Kuchnia Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage