Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Krem czekoladowy

Składniki:

  • ciemna czekolada 150 g
  • jajka 2 sztuki
  • likier Baileys, kawowy lub czekoladowy 4 łyżki
  • śmietana 250 ml
  • zagęstnik do śmietany 2 opakowania
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie

27 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

1. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miski i stopić w kuchence mikrofalowej (450 W, ok. 3 minuty). 2. Jajka wymieszać do uzyskania konsystencji gęstej pianki, dodać likier i lekko schłodzoną czekoladę.  3. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier wanilinowy i zagęstnik. Dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki i wyjmować bezpośrednio przed podaniem. / Więcej takich przepisów na Miele a la Carte /

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI