Rewolucja na talerzu!

Jeśli lubiliście ich program, w którym pojawiały się takie cuda jak dietetyczny sernik i odchudzony schabowy to pokochacie ich książkę. Olga Kwiecińska – Kaplińska i Agata Ziemnicka właśnie wydały swoje rewolucyjne zasady w formie książki!|Jeśli lubiliście ich program, w którym pojawiały się takie cuda jak dietetyczny sernik i odchudzony schabowy to pokochacie ich książkę. Olga Kwiecińska – Kaplińska i Agata Ziemnicka właśnie wydały swoje rewolucyjne zasady w formie książki!
  Podstawowe zasady „rewolucji na talerzu”   używaj produktów z mąki pełnoziarnistej, kasz, brązowego i dzikiego ryżu   odstaw cukry proste   pamiętaj, aby każdy posiłek zawierał białko, dzięki temu uczucie sytości będzie ci towarzyszyć dłużej   jedz chude mięso i ryby   w przypadku nabiału sięgaj po produkty o zmniejszonej zawartości tłuszczu; tłusty nabiał, który nie ma smacznego odpowiednika light (parmezan, bryndza czy feta) stosuj z umiarem   nie smaż w dużej ilości tłuszczu, używaj patelni teflonowej i grillowej lub piecz albo gotuj na parze   nie rozgotowuj warzyw, tracą wtedy witaminy i minerały   używaj dużo przypraw i świeżych ziół, wiele z nich przyspiesza trawienie   przyprawiaj świeżymi ziołami, mają znacznie intensywniejszy smak i aromat od suszonych, dzięki temu zużyjesz mniej soli, która zatrzymuje wodę w organizmie   nie pochłaniaj jedzenia w błyskawicznym tempie, jedz powoli, delektując się każdym kęsem, zjesz wtedy mniej   jedz pięć mniejszych posiłków dziennie, w tym trzy główne i dwie przekąski (na przykład jogurt, kilka orzechów lub migdałów)   Więcej w „Rewolucja na talerzu” , Wydawnictwo Literackie 

reklama