Letnia sałatka z krewetkami

reklama

Składniki
  • sałata lodowa 150 g
  • rucola 150 g
  • sałata masłowa 150 g
  • sałata radicchio 80 g
  • marchewka 80 g
  • kalarepa 80 g
  • krewetki w oliwie z oliwek
  • Dresing marchewkowo-śmietankowy:
  • śmietana 60 ml
  • sok marchwiowy 125 ml
  • sok z cytryny łyżka stołowa
  • musztarda łyżka stołowa
  • curyy w proszku, sól morska, kurkuma
Sposób przygotowania
  1. Sałatę umyć i podzielić duże liście na nieco mniejsze kawałki. Marchewkę i kalarepkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie warzywa rozłożyć na talerzach.
  2. Krewetki smażyć na rozgrzanej na Tepanie oliwie z oliwek i układać na sałacie.
  3. Wszystkie składniki dresingu zmiksować przy użyciu blendera, doprawić i gotowym sosem polać sałatę.

Poziom mocy: 10-11 /
Czas smażenia: ok. 2 minuty/ Podobnr przepisy znajdziecie na stronie Miele A la Carte 

 |

  1. Sałatę umyć i podzielić duże liście na nieco mniejsze kawałki. Marchewkę i kalarepkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie warzywa rozłożyć na talerzach.
  2. Krewetki smażyć na rozgrzanej na Tepanie oliwie z oliwek i układać na sałacie.
  3. Wszystkie składniki dresingu zmiksować przy użyciu blendera, doprawić i gotowym sosem polać sałatę.

Poziom mocy: 10-11 /
Czas smażenia: ok. 2 minuty/ Podobnr przepisy znajdziecie na stronie Miele A la Carte