Składniki
- sałata lodowa 150 g
- rucola 150 g
- sałata masłowa 150 g
- sałata radicchio 80 g
- marchewka 80 g
- kalarepa 80 g
- krewetki w oliwie z oliwek
- Dresing marchewkowo-śmietankowy:
- śmietana 60 ml
- sok marchwiowy 125 ml
- sok z cytryny łyżka stołowa
- musztarda łyżka stołowa
- curyy w proszku, sól morska, kurkuma
Sposób przygotowania
- Sałatę umyć i podzielić duże liście na nieco mniejsze kawałki. Marchewkę i kalarepkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie warzywa rozłożyć na talerzach.
- Krewetki smażyć na rozgrzanej na Tepanie oliwie z oliwek i układać na sałacie.
- Wszystkie składniki dresingu zmiksować przy użyciu blendera, doprawić i gotowym sosem polać sałatę.
Poziom mocy: 10-11 /
Czas smażenia: ok. 2 minuty/ Podobnr przepisy znajdziecie na stronie
|
- Sałatę umyć i podzielić duże liście na nieco mniejsze kawałki. Marchewkę i kalarepkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie warzywa rozłożyć na talerzach.
- Krewetki smażyć na rozgrzanej na Tepanie oliwie z oliwek i układać na sałacie.
- Wszystkie składniki dresingu zmiksować przy użyciu blendera, doprawić i gotowym sosem polać sałatę.
Poziom mocy: 10-11 /
Czas smażenia: ok. 2 minuty/ Podobnr przepisy znajdziecie na stronie