Chrupiące talary

reklama

Składniki
  • śmietana 100 ml
  • masło 10 g
  • brązowy cukier 100 g
  • mąka 1/2 łyżki
  • sezam w ziarnach 80 g
  • pestki dyni grubo posiekane 80 g
  • ziarna słonecznika 80 g
  • aromat waniliowy buteleczka
Sposób przygotowania

1. Sezam uprażyć na suchej patelni.

2. Śmietanę, cukier, masło i mąkę włożyć do garnka i często mieszając zagotować. Dodać sezam, ziarna dyni i słonecznika oraz aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać.

3. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać porcje masy przy pomocy dwóch łyżeczek. Piec na złoty kolor w 180-200 stopniach. Zbyt długo pieczone ciastka nabiorą lekko gorzkiego posmaku.

Więcej takich przepisów znajdziecie na stronie Miele a la Carte