Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

BALowy koszyk majowy


26 kwietnia 2013 Newsfood redakcja
Czyli zakupy w krakowskim BALu na majówkę!
Skomponujcie sobie Wasz wymarzony koszyk na majówkę. Będziecie mogli kupić Hummus, meksykańskie przetwory, włoskie produkty z Sycylii oraz polskie wegetariańskie pyszności. Obecni też będą Państwo Kochniarczykowie, z Gospodarstwa Rolnego w Łętowem.O produktach:Hummus Amamamusi robimy codziennie, w domu, w naszej kuchni. Wkładamy w niego serce, bo, jak ktoś powiedział, albo się go robi z miłością, albo wcale. Hummus to pasta z gotowanej ciecierzycy, pasty sezamowej tahini, oliwy, soku z cytryny i czosnku. Klasycznie podaje się go z pitą, którą można zastąpić macą, bagietką, jakiem na twardo lub surowymi warzywami. Twardziele nabierają go kawałkami cebuli. Nasz hummus jest wegański, nie ma konserwantów i polepszaczy. Jeśli chcesz zamówić hummus zadzwoń lub zamów przez facebooka. Czekając na to by znowu urosły ostre piękności, można zabrać na majówkę trochę meksykańskiego słońca zamkniętego przez ekipę Molino: Tostelle – kukurydziane, okrągłe chrupki, do pogryzania, smarowania, maczania, w sosach, pastach, dipach, etc. sos z zielonych pomidorów (to nie to samo co niedojrzałe pomidory); sos pomidorowy z Chile habanero – piekielnie ostry- by zaostrzyć apetyty na słońce na majówce, pasta z fasoli – czyli frijoles fritos, na nierafinowanym oleju, z dodatkiem nieczyszczonej soli i Chile chipotle, lekko pikantne, lekko pachnące dymem, idealne do smarowania innych ugrilowanych pyszności. a na deser gorditas de nata- pełne śmietany słodziutkie, kruche ciasteczka, ręcznie ugniatane i wypiekane na blasze –jak tortille. In Campagna to prowadzone z sercem rodzinne sycylijskie gospodarstwo ekologiczne w pobliżu Etny. Od kilku lat nasze owoce i inne sycylijskie smakołyki dostarczamy wprost do domów w kilku krajach Europy, a od 2011 roku także w Polsce. Chcemy, by trafiały do Was owoce najwyższej jakości, pozbawione zabezpieczających wosków i zbędnych chemikaliów. Umożliwia nam to właśnie sprzedaż bezpośrednia: owoce są na Waszych stołach już w kilka dni po zbiorach. W comiesięcznych dostawach oprócz owoców możecie znaleźć naszą oliwę, oliwki, dżemy, czy zbierane przez nas dzikie kapary. Ciągle poszukujemy też nowych smaków. Odwiedzamy sycylijskich serowarów, pszczelarzy i małe przetwórnie, by wybrać smaczne i przygotowane z szacunkiem dla żołądków i reszty środowiska produkty. Nasze podróże przyniosły już kilkanaście rodzajów owczych, kozich i krowich sycylijskich serów, produkowane w tradycyjny sposób miody: z kwiatu pomarańczy, czy kasztanów, migdały, pistacje, suszone pomidory i wiele innych przysmaków. Ich oferta zmienia się z miesiąca na miesiąc i zależy od tego, co akurat udało nam się dla Was wyszukać. Incampagna.pl GOOD FOOD KLUB przygotowuje gotowe wegańskie produkty. Nasze działania skupiają się przede wszystkim na dostarczaniu zdrowych i wegańskich przekąsek. Do produkcji używamy produktów ekologicznych. Nie znajdujemy w gotowaniu miejsca na jakikolwiek kompromis.w tym momencie nasze produkty to przede wszystkim wegańskie bezglutenowe pasztety i pasty, mamy ich w ofercie kilka rodzajów. Nie unikamy słodyczy, pieczemy babeczki, mufinki, tarty Przygotowujemy dla innych to, co same jemy i lubimy, nie działamy masowo. Staramy się dotrzeć do ludzi, którzy podzielają naszą pasję, którzy mają potrzeby podobne do naszych.: wegan, wegetarian, ludzi nastawionych na świadome i zdrowe odżywianie się. Sobota – 10:00-16:00,

Ślusarska 9


POLECANE KSIĄŻKI