Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

NAOLIW SIĘ: „Kuchnia” Studio Rygalik i warsztaty z chlebem i oliwą


5 grudnia 2012 Newsfood redakcja
Już w najbliższą sobotę możesz obudzić swoje zmysły obcując z obiektami zaprojektowanymi przez Studio Rygalik i objadając się najlepszym warszawskim pieczywem unurzanym w złotej oliwie rodzimej produkcji.

CZARNA.bar zaprasza na niecodzienne wydarzenie 10.00 Śniadanie w formie bufetu – 25 zł/talerz 11.00 Jerzy Nogal ( rewelacyjny kucharz w CZARNA) pokaże Wam jak zrobić samemu masło. Specjalnie dla tego warsztatu przywiezie śmietanę ze swojej ukochanej wsi. Będziecie mogli zabrać świeże kawałki masła do domu. 13.30 Producenci oliwy organicznej opowiedzą jak się ją robi i jak działa na nasze zmysły 15.00 Upieczemy razem chleb

A o 12.00 w niedzielęodbędzie się prezentacja Studia Rygalik, czyli jak to się dzieje, że z myślenia o oliwie powstają meble.Przez cały dzień będzie można spotkać się z przyjaciółmi, jeść i pić, zrobić sobie zdjęcie z obiektami Studia Rygalik, kupić znakomitą oliwę, aby wykorzystać ją później zarówno do celów spożywczych jak i relaksacyjnych…
Studio Rygalik realizuje kompleksowe projekty o różnorodnym charakterze. Spektrum działań jest bardzo szerokie – od projektowania, rozwoju i wdrożenia produktu po realizacje site-specific oraz produkcję limitowanych serii. Gosia Rygalik jest pasjonatką food designu, dlatego studio rozwija też projekty na tym polu – tworząc eksperymentalne obiekty i kompleksowe doznania kulinarne badające relacje pomiędzy projektowaniem i jedzeniem. Myślenie Tomka Rygalika charakteryzuje przede wszystkim analityczne podejście do kultury materialnej i zaradność. Stąd celem projektów realizowanych przez Studio Rygalik jest osiąganie zaskakujących ponadczasowych rozwiązań funkcjonalnych – poprzez użycie minimalnych środków, wykorzystanie właściwości materiałów i struktur oraz eksperymentowanie z nowym procesami. www.studiorygalik.com
„Kuchnia” Zaprojektowana przez Studio Rygalik „Kuchnia” to niekonwencjonalna przestrzeń do przygotowania i degustacji posiłku. Powstała z inspiracji tłoczonym na zimno olejem rzepakowym – by uwydatnić jego najważniejsze walory. Ta kolekcja pozornie abstrakcyjnych obiektów przypomina tajemniczy plac zabaw. Konstrukcje, które na pierwszy rzut oka wyglądają jak dziwne stwory, służą konkretnym celom i zostały zaprojektowane w przyziemny, utylitarny sposób. Podstawą każdego obiektu jest czworonożny stelaż. Uzupełnieniem jest zestaw akcesoriów, które przykręcane do stelaża nadają mu określoną, ale nieoczywistą przy pierwszym poznaniu funkcję.
CZARNA.bar, ul. Sienkiewicza 4, Warszawa

POLECANE KSIĄŻKI