Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue’a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Kultura „Matki pingwinów” to nowy polski serial o wyzwaniach rodziców dzieci atypowych. Premiera wkrótce na Netflixie
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > tarta z serem mascarpone i malinami Kuchnia tarta z serem mascarpone i malinami kolberg.dagmara 24 kwietnia 2013 Składnikimąka pszenna 500 gcukier 3 łyżkisól szczyptamasło 250 g zimnegojajko kurze 1 dużeolej 2 łyżkibiała czekolada 1 tabliczkaser mascarpone 250 gmaliny świeże 200 gSposób przygotowania Formę na tarte smarujemy grubo masłem. Nagrzewamy piekarnik na 190 stopni. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Miksujemy mikserem. Dodajemy jajko i ugniatamy ciasto. Na blacie posypanym mąką wałkujemy ciasto i przenosimy je do formy na tartę. Robimy dziurki w cieście widelcem lub patyczkiem do szaszłyka i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 25 minut. Po 15 minucie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika ciasta, zabieramy się za robienie masy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę,stopniowo dodając serek mascarpone, uważając aby nie powstały grudki. Tak wykonaną masę wylewamy na ostudzone ciasto. Posypujemy malinami i chwilę czekamy aż masa będzie zimna. Wkładamy do lodówki na 3 godziny. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage