Szaszłyki z diabła morskiego w sosie cytrynowym

reklama

Składniki
  • filet z diabła morskiego 600 g
  • sok z cytryny z jednej
  • oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
  • cytryna cała jedna sztuka
  • liście laurowe świeże pęczek
  • drewniane patyczki do szaszłyków
  • olej 2 łyżki stołowe
  • SOS
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
  • koperek pęczek
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
Sposób przygotowania
  1. Z filetu rybnego usunąć skórę. Następnie pokroić rybę w plastry o grubości 2,5 cm. Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i obtoczyć w niej kawałki ryby.
  2. Pokroić cytrynę na osiem części i nabijać ją na patyki do szaszłyków naprzemian z rybą i listkami laurowymi. Z pozostałych składników przygotować sos.
  3. Rozgrzać Tepan, posmarować go olejem i obsmażać szaszłyki ze wszystkich stron. Podawać z sosem.

Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 8-10 minut

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl|

  1. Z filetu rybnego usunąć skórę. Następnie pokroić rybę w plastry o grubości 2,5 cm. Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i obtoczyć w niej kawałki ryby.
  2. Pokroić cytrynę na osiem części i nabijać ją na patyki do szaszłyków naprzemian z rybą i listkami laurowymi. Z pozostałych składników przygotować sos.
  3. Rozgrzać Tepan, posmarować go olejem i obsmażać szaszłyki ze wszystkich stron. Podawać z sosem.

Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 8-10 minut

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl