Kocham, nie truję: Koktajle

Nawet najtrudniejsze zalecenia żywieniowe mogą okazać się banalne, kiedy odkryjemy
koktajle. Zblendowanie czy wyciśnięcie owoców i warzyw to najprostszy sposób
nie tylko na smaczny posiłek, ale też na dostarczenie wszystkich niezbędnych
minerałów, witamin i innych pożytecznych składników.

Nie dziwi nas, że samochód nie jedzie bez paliwa, ale nie zawsze rozumiemy, że nasz mózg nie poradzi sobie dobrze z zadaniami codziennego dnia bez jedzenia. Wielu z nas woli spać kwadrans dłużej, zamiast usiąść przy stole do porządnego posiłku. Inni mają ściśnięte gardło i kanapka pęcznieje im w ustach, wolą więc poczekać z jedzeniem do południa. Koktajl w obu przypadkach to najlepsze rozwiązanie: tylko chwilę zajmie ci wrzucenie warzyw i owoców do blendera, a stworzysz w ten sposób płynny posiłek do wypicia w trzy minuty.

reklama

W „Przepisach” m.in.:

  • Botwinka wpuszczona w maliny
  • Wypij melona
  • Czerwona bomba (witaminowa)

Więcej w Zwierciadle 08/2015. Kup teraz!

Zwierciadło także w wersji elektronicznej

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu ZWIERCIADŁO

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »