Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Lemoniada z melona, bazylii i limonki.

Składniki:

  • zimnej wody 3 szklanki (750g) wodę możemy zastąpić zieloną lub białą herbatą w tej samej ilości, uprzednio zaparzoną i schłodzoną
  • zielonego melona 350 g (połowa owocu)
  • bazylia kilkanaście listków (zależnie od dostępności używam bazylii lub mięty, choć zdecydowanie bardziej smakuje mi wersja z bazylią)
  • sok z 2 limonek
  • lód w kostkach


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

1. Miksujemy melona pozbawionego pestek i skóry z bazylią, sokiem i połową ilości wody.

2. Dolewamy resztę wody, dosładzamy, jeśli taka potrzeba.
3. Schładzamy w lodówce do momentu podania.
4. Lemoniadę można przelać przez sito, tak by była klarowna. Pozostałe drobinki owoców zjadamy lub zamrażamy uzyskując dodatkowo granitę.
 

Podsumowanie

Idealnie swieza i orzezwiajaca... Aromatyczna i cierpliwie chlodna. Marzenie!


POLECANE KSIĄŻKI