Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Babskie włoskie gotowanie z okazji Dnia Kobiet


4 marca 2013 Newsfood Aga Kozak
Jeśli nie masz jeszcze planów na Dzień Kobiet – zabierz koleżanki i przyjdź na babskie, włoskie gotowanie w CookUp Studio Kulinarne. Podczas zajęć nauczycie się przygotowywać m. in. risotto z krewetkami i szafranem oraz czerwone sycylijskie pesto. Zajęcia poprowadzą Alfredo Boscolo i Leonardo Masi z Kuchni Dantego. Na wszystkie Panie czekać będzie lampka prosecco oraz kwiaty.

Warsztaty odbędą się 8 marca o godz. 18.00 w CookUp przy ul. Racławickiej 99 (Fort Mokotów). Spotkanie rozpocznie się od kieliszka musującego wina prosecco. Na przystawkę uczestniczki przygotują krem z porów, na pierwsze danie –  risotto z krewetkami i szafranem, na drugie – makaron z czerwonym sycylijskim pesto. Panie przyrządzą także sałatę z fenkułu z czerwonymi pomarańczami. Słodkim zakończeniem będzie ekspresowy krem do tiramisu. Więcej informacji – na facebooku CookUp Studio.


POLECANE KSIĄŻKI