Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Oberża pod Czerwonym Wieprzem wyróżniona przez Trip Advisor


23 sierpnia 2012 Newsfood redakcja
Oberża pod Czerwonym Wieprzem otrzymała dyplom "Certificate of Excellence" od portalu Trip Advisor. Wyróżnienie zostało przyznane dzięki pozytywnym opiniom i ocenom gości, którzy odwiedzili restaurację.

Oberża Pod Czerwonym Wieprzem serwuje dania kuchni polskiej i międzynarodowej z okresu PRL. Specjalizuje się w tradycyjnych daniach, przyrządzanych według zapomnianych i nigdzie indziej niespotykanych receptur. W lokalu dominuje tradycyjna kuchnia polska, ale smakosze i poszukiwacze dobrego smaku znajdą w menu również kulinarne przeboje krajów, których dziś już nie ma na mapie świata, jak: Związek Radziecki (ZSRR), Niemiecka Republika Demokratyczna (NRD), Czechosłowacja czy Jugosławia. W Oberży pod Czerwonym Wieprzem można spróbować wielu niezwykłych dań, takich jak: „Bliny Lenina”, ”Kołduny Breżniewa”, „Zrazy z dzika a’la Marszałek Tito”, „Kurczak Mao” i „Golonka Ericha”. Ducha proletariackiego stołu przypominają kultowe „Zimne nóżki w galarecie”, „Deska frykasów PRL-u, czy „Pyzy z Różyka”, a chwile słodkiej przyjemności gwarantują wyjątkowe desery jak: „Gwiazda Fidela” czy „Czekoladowy Torcik a’la Jimmy Carter”. Klimatyczne wnętrza, dobra kuchnia i niezwykła historia tego legendarnego warszawskiego lokalu przenoszą Gości w czasy starej leninowskiej oberży, gdzie w otoczeniu portretów największych wodzów komunizmu jadali m.in.: hollywoodzki gwiazdor Bruce Willis, bokserski mistrz świata Lennox Lewis, polska Para Prezydencka – Państwo Jolanta i Aleksander Kwaśniewscy oraz piłkarskie gwiazdy: Karim Benzema (Real Madryt), Franck Ribery (FC Bayern Monachium), Eric Abidal (FC Barcelona), Florent Malouda (Chelsea Londyn) czy Laurent Blanc – trener Reprezentacji Francji.


POLECANE KSIĄŻKI