Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Przepisy świąteczne. Pomarańcze w czekoladzie z pistacjami

Składniki:

4 pomarańcze
2 tabliczki gorzkiej czekolady
100 g pistacji Bakalland

Bakalland
Aby stół, był nie tylko miejscem wspólnego spożywania przygotowanych dań, ale również przyciągał biesiadników, warto pomysłowo go przystroić. Najnowsze trendy pokazują, że najlepiej sprawdzają się te ozdoby, które są naturalne i oczywiście zrobione własnoręczne.

Celebrowanie świątecznych posiłków i wspólny czas spędzony przy stole to najlepsza uczta dla wszystkich zmysłów. Jako niepowtarzalna ozdoba stołu doskonale sprawdzą się również drobne przekąski owocowe. Oto przepis na ozdobny deser z pomarańczy z bakaliami.

Sposób przygotowania:

Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Następnie roztapiamy tabliczki czekolady w kąpieli wodnej.  Kawałki pomarańczy moczymy w czekoladzie, a następnie posypujemy posiekanymi wcześniej pistacjami, czekamy aż czekolada zastygnie. Następnie gotowe owoce układamy na ozdobnym talerzu i dekorujemy nimi stół.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI