Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kuchennymi drzwiami: Placki pszenne z dynią i kozim twarogiem

Składniki:

  • pszenne tortille
  • pieczona dynia 200 g
  • twaróg kozi 100 g
  • szalotka
  • czosnek 1 ząbek
  • chili bez pestek 1 mała
  • sól do smaku
  • kolendra listki

Sześć! Mam je w koszu na tarasie. Pomarańczowe,zielone,szare i żółte. Mają piękną skórę i wnętrze.
Kiedy z trudem rozkrawam taką pięknotkę, wysypuje się rój pestek.
 (Moja babcia suszyła je na pergaminie przy kuchni…)
A cudnie pomarańczowy miąższ pachnie egzotycznie.
Piekę całość i planuję co będzie na talerzu.
Moje dyniobranie!

Placki pszenne z dynią i kozim twarogiem

Sposób przygotowania:

  • Dynię rozgnieść widelcem, dodać kozi twaróg i wymieszać
  • Dodać pokrojoną szalotkę, czosnek, sól i chili.
  • Wszystko wymieszać i dodać listki kolendry.
  • Podgrzać tortille.
  • Masę dyniowo-twarogową wykładać na tortille, zwijać w rulony i przekrawać każdy na pół.
  • Podawać z ulubionymi ziołami, kiełkami i cytryną.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI