Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Semmelknodel – kluchy chlebowe


27 lutego 2012 Przepisy redakcja
Potrzebne składniki: 10 czerstwych bułek (albo francuski biały chleb), Sól, Pieprz, 1 i 1/2 szklanki mleka, 30 gram masła, 1 mała cebula, 2-3 jajka, natka pietruszki, mąka

Pokroić bułki na niewielkie kawałki i moczyć w ciepłym mleku pod przykryciem. Posiekać cebulę oraz natkę pietruszki i marzyć na maśle. Wymieszać z jajkami, zagnieść mocno ciasto i uformować kluski. Doprawić do smaku. Dodawać odrobinę mąki do gotującej się osolonej wody i gotować kluski przez 15-20 minut na wolnym ogniu do czasu aż wypłyną na wierzch. Więcej informacji na: www.stubai.at    



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI