Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Wiosenne pulpeciki z pesto

Składniki:

Składniki dla 4 osób:

  • 4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia

  • 1 jajko

  • 1 drobno pokrojona szalotka

  • 300 g mielonej wołowiny

  • 1 łyżka bułki tartej

  • sól i pieprz do smaku

  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

  • łyżka masła


18 kwietnia 2016 Przepisy redakcja

Pulpeciki z pesto z bazylią to idealna propozycja dla wielbicieli włoskich smaków.


Sposób przygotowania:

Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI