Stoję w oknie z kubkiem kawy i podziwiam pogodny poranek. W zasięgu moich oczu rośnie piękny krzak czarnego bzu obsypany baldachami białych kwiatów.
Czasami jego spektakularny zapach dochodzi aż do mnie. Potem młode drzewko jarzębiny już w owocach. Pysznie zielone tuje i trawa pokryta kwiatami stokrotek i koniczyny. Uwielbiam ten czas! Zastanawiam się czy szczęście ma limit? Bo taka pora roku przepełnia mnie niewypowiedzianym szczęściem! Aby je dopełnić, przygotowuję koktajlowe śniadanie.
Składniki:
- jogurt grecki 200 g
- jogurt kozi 100 g
- truskawki 200 g
- miód akacjowy 1 łyżka
- cynamon 1/2 łyżeczki
- gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
- kurkuma 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Truskawki płuczemy na sicie i odrywamy szypułki. Do kielicha blendera wlewamy oba jogurty, dodajemy miód i truskawki. Miksujemy. Dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową i kurkumę i ponownie miksujemy. Wszystkiego pysznego!