Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

fotochannels.com
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Bezy pistacjowo – różane

Składniki: 600 g cukru pudru, 10 białek jajek, 3–4 łyżeczki konfitury z płatków róży, 60 g bardzo drobno posiekanych orzechów pistacjowych. Czas przygotowania: 35 min plus 2 godz. suszenia.

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Wysypać cukier na papier do pieczenia i włożyć na blaszkę do nagrzanego piekarnika. Przypiekać 6–7 min. Ubić mikserem białka, dodając powoli gorący cukier, a następnie konfiturę. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 110–120 st. C. Dużą łyżką nabierać ubite białka, wykładać na papier do pieczenia rozłożony na blaszce w taki sposób, by między bezami było dużo wolnego miejsca, bo urosną. Po ułożeniu bez każdą z osobna posypać posiekanymi pistacjami i dopiero wtedy wsunąć blaszkę do piekarnika. Suszyć ok. 2 godzin. Po wysuszeniu przechowywać w szczelnie zamykanym pudełku.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI