Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

fotochannels.com
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Bezy pistacjowo – różane

Składniki: 600 g cukru pudru, 10 białek jajek, 3–4 łyżeczki konfitury z płatków róży, 60 g bardzo drobno posiekanych orzechów pistacjowych. Czas przygotowania: 35 min plus 2 godz. suszenia.

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Wysypać cukier na papier do pieczenia i włożyć na blaszkę do nagrzanego piekarnika. Przypiekać 6–7 min. Ubić mikserem białka, dodając powoli gorący cukier, a następnie konfiturę. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 110–120 st. C. Dużą łyżką nabierać ubite białka, wykładać na papier do pieczenia rozłożony na blaszce w taki sposób, by między bezami było dużo wolnego miejsca, bo urosną. Po ułożeniu bez każdą z osobna posypać posiekanymi pistacjami i dopiero wtedy wsunąć blaszkę do piekarnika. Suszyć ok. 2 godzin. Po wysuszeniu przechowywać w szczelnie zamykanym pudełku.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI