Cupcakes

(20 porcji)

reklama

3 szklanki mąki

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki proszku do pieczenia

220 g masła

2 szklanki cukru

4 jajka

220 ml mleka

Foremki do cupcakes
Masło łączymy z cukrem i miksujemy aż się połączą. Następnie dodajemy jajka. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Po czym, cały czas miksując, dodawaj mleko z mąka do ucieranego masła.

Foremki do ciastek smarujemy masłem, obsypujemy mąka i napełniamy do ½ wysokości ciastem. Cupcakes pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 C.

Lukier

150 g masła w temp. pokojowej

500 g cukru pudru

5 łyżek mleka

Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mleko. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy więcej mleka.

To baza do każdego rodzaju cupcakes. Dodając naturalne barwniki możemy uzyskać lukier kolorowy a dekoracje ograniczone są tylko naszą wyobraźnią!