Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

Składniki:

  • pomidory 600 g
  • maliny 400 g
  • Konfitur-Fix 1 opakowanie
  • Cukier biały DIAMANT 350-500 g
  • listki bazylii 10-20
  • sok z cytryny 4 łyżki

11 lipca 2013 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać z malinami i sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać Konfitur-Fix DIAMANT oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.

Podsumowanie

  10-20 listków bazylii 4 łyżki soku z cytryny

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI