Bakłażan z makaronem

reklama

Składniki
  • Międzybrodzki makaron gwiazdka 250 g
  • bakłażan 3 szt.
  • cebula 2 szt.
  • masło 3 łyżki
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
  • Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
  • Cebulę kroimy  w kostkę i podsmażamy na maśle.
  • Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedna połówkę kroimy  w kostkę i podsmażamy razem z cebulą.
  • Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku.
  • Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy w blaszce w 180 st.C przez około 30 minut.

 

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy  – Robert Muzyczka