Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kuchennymi drzwiami. Sałatka z młodych cukinii

Składniki:

  • Kolby bardzo młodej cukinii
  • Sos
  • oliwa 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • musztarda Dijon 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • płatki migdałów prażone 1 łyżka

Anna Kamińska
Jak zwykle ustawił swoje skrzynki pod drzewami. zajmuje strategiczne miejsce na bazarku. Pomidory proto z krzaczka. Fioletowy mamut,który niestety traci kolor podczas gotowania... Cebula, marchew i młode selery. W wiaderku pęk kwiatów cukinii. Obok dalie w kolorze pudrowego różu. A na końcu jeszcze dwie skrzynki - z zieloną i żółtą cukinią. - Obrodziła w tym roku. Nie nadążam jej zrywać. Zobaczyłam maleńkie cudne kolby. Wiedziałam, że zaraz będą moje. I że zrobię je na surowo.

Sałatka  z młodych cukinii

 

 

Sposób przygotowania:

  • Połączyć składniki sosu. Odstawić.
  • Cukinie umyć i osuszyć.Pokroić w cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw.
  • Polać sosem i posypać płatkami migdałów.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI