Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Raki w rzymskich liściach. Sałatka za kuchennymi drzwiami

Składniki:

  • raki w naturalnej zalewie 1 opakowanie
  • awokado 1 sztuka
  • świeży ogórek 1sztuka
  • szczypiorek pęczek
  • majonez 4 łyżki
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • sól i biały pieprz do smaku
  • mielona czerwona ostra papryka 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • rzymska sałata mini 2 główki

Bazie albo kotki. Bukiety tulipanów i żonkili. Hiacynty w doniczkach i bukszpan w święconce. Krzewy żółtej forsycji i stokrotki na trawniku. Pościel pachnąca wiosennym wiatrem, biały obrus po babci i palma w wazonie. Żur na zakwasie, pieczona szynka, baby i mazurki. Pascha jeszcze w lodówce, a biała kiełbasa w piecu. Pachnący bochen chleba na babcinym obrusie i patera z rzeżuchą. Maluchy szukają wielkanocnego zajączka. A dorośli zaraz podzielą się jajkiem.Stawiam jeszcze sałatkę z raków. Alleluja!

Raki w rzymskich liściach. Sałatka

 

Sposób przygotowania:

  • Raki osączamy na sicie z zalewy.
  • Ogórek i awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Siekamy szczypiorek.
  • Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem.
  • W misce mieszamy sos majonezowo- jogurtowy z ogórkiem, awokado i szczypiorkiem. Dodajemy raki i delikatnie mieszamy.
  • Rzymską sałatę mini delikatnie rozbieramy z liści. Płuczemy je, osączamy na sicie i suszymy ręcznikiem papierowym. Układamy na półmisku.
  • Do każdego liścia wkładamy łyżkę sałatki. Posypujemy czerwoną ostrą papryką.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI