1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Makaron penne rigate ze szparagami i cukinią

Makaron penne rigate ze szparagami i cukinią

Autorem przepisu jest Arkadiusz Ślusarenko z krakowskiego hotelu Park Inn

Składniki
  • Oliwa z oliwek
  • Makron penne rigate 300 g
  • Cukinia 300 g
  • Szparagi 300 g
  • Czerwona cebula 1 szt
  • Ser Grana Padano
Sposób przygotowania
Ugotuj makaron al dente w wodzie z oliwą z oliwek i solą. Szparagi obierz, odłam dolną część i pokrój w plastry. Cukinię przekrój na cztery części, wytnij gniazdo nasienne i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni usmaż na oliwie z oliwek szparagi, dodaj cukinię i cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do usmażonych warzyw dodaj ugotowany makaron i wymieszaj wszystko razem. Podawaj na głębokim talerzu, posypując tartym serem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze