Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Makaron penne rigate ze szparagami i cukinią

Składniki:

  • Oliwa z oliwek
  • Makron penne rigate 300 g
  • Cukinia 300 g
  • Szparagi 300 g
  • Czerwona cebula 1 szt
  • Ser Grana Padano

28 maja 2012 Kuchnia redakcja
Autorem przepisu jest Arkadiusz Ślusarenko z krakowskiego hotelu Park Inn

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w wodzie z oliwą z oliwek i solą. Szparagi obierz, odłam dolną część i pokrój w plastry. Cukinię przekrój na cztery części, wytnij gniazdo nasienne i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni usmaż na oliwie z oliwek szparagi, dodaj cukinię i cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do usmażonych warzyw dodaj ugotowany makaron i wymieszaj wszystko razem. Podawaj na głębokim talerzu, posypując tartym serem.

POLECANE KSIĄŻKI