Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Makaron z jarmużem

Składniki:

  • dwie porcje
  • makaron rigatoni albo penne
  • oczyszczonego i pokrojonego z grubsza jarmuż ok. 200 g
  • pokrojony drobno bekon 100 g
  • śmietanka 100 ml
  • posiekany ząbek czosnku
  • parmezan

6 września 2013 Kuchnia Monika Stachura
123rf.com
Topinambur, wężymord, jarmuż – za tymi egzotycznie brzmiącymi nazwami nie kryją się dzikie zwierzęta ani postaci z Witkacego, tylko najzwyklejsze, codzienne kiedyś warzywa

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Bekon z czosnkiem smaż na patelni tak długo, aż ten pierwszy będzie lekko rumiany.
  • Dorzuć jarmuż, wymieszaj i po chwili dolej śmietankę.
  • Gotuj przez 2 min na mocnym ogniu, aż zgęstnieje. Odcedź makaron i wymieszaj z resztą składników.

POLECANE KSIĄŻKI