Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Michel Moran i kuchna hiszpańska w Galerii Mokotów


12 lutego 2014 Kuchnia redakcja
mat.pras
Michel Moran poprowadzi kolejną Akademię Kulinarną w Galerii Mokotów. W sobotę, 15 lutego, zabierze fanów gotowania w smakowitą podróż po Hiszpanii. Kulinarne show uatrakcyjnią degustacje, konkursy z nagrodami, a także występy taneczne.

Na sobotnich warsztatach będzie można dowiedzieć się wszystkiego o tapas, czyli słynnych hiszpańskich przekąskach, zdobywających na świecie coraz większą popularność. Ambasador Alei Smaków pokaże, jak przygotować tapas, z których składników je przyrządzać i w jaki sposób zestawiać je ze sobą, aby zrobiły najlepsze wrażenie na gościach. Jak zapewnia Moran, w hiszpańskiej kulturze tapas to nie tylko sposób na szybkie zabicie głodu, ale przede wszystkim przekąski, które sprzyjają beztroskim spotkaniom towarzyskim o każdej porze dnia i nocy. Przyrządzanych na oczach Klientów Galerii Mokotów potraw będzie można próbować, a sam Michel Moran opowie o zwyczajach kulinarnych Hiszpanii, którą zna bardzo dobrze – chociaż dorastał we Francji, ma hiszpańskie korzenie i od podszewki poznał tę pełną słońca, różnorodną kuchnię. Hiszpańskie, gorące klimaty Akademii Kulinarnej podkreślą występy tancerek ze szkoły Salsa Libre. Odbędą się także konkursy z nagrodami – osoby, które wykażą się najlepszym refleksem i wiedzą na temat kuchni hiszpańskiej, będę mogły zdobyć książki kucharskie autorstwa Michela Moran i jego słynny fartuch. Zapraszamy na kulinarne show już w sobotę, 15 lutego, o godzinie 14:00 do Alei Smaków w Galerii Mokotów.




Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI