Gdy Bill dorastał w Australii, duży wpływ na to, co dziś lubi gotować i jeść mieli jego sąsiedzi, pochodzący z południowo-wschodniej Azji. Dziś, w Londynie, Bill ma szansę próbować przysmaków z całego świata. Najbardziej odpowiada mu chyba jedzenie z Ameryki Południowej. Niedawna podróż do Meksyku zainspirowała go do eksperymentowania
z tamtejszymi produktami. Oczywiście Bill używa ich na swój własny, niepowtarzalny sposób.
|Gdy Bill dorastał w Australii, duży wpływ na to, co dziś lubi gotować i jeść mieli jego sąsiedzi, pochodzący z południowo-wschodniej Azji. Dziś, w Londynie, Bill ma szansę próbować przysmaków z całego świata. Najbardziej odpowiada mu chyba jedzenie z Ameryki Południowej. Niedawna podróż do Meksyku zainspirowała go do eksperymentowania
z tamtejszymi produktami. Oczywiście Bill używa ich na swój własny, niepowtarzalny sposób.
|Gdy Bill dorastał w Australii, duży wpływ na to, co dziś lubi gotować i jeść mieli jego sąsiedzi, pochodzący z południowo-wschodniej Azji. Dziś, w Londynie, Bill ma szansę próbować przysmaków z całego świata. Najbardziej odpowiada mu chyba jedzenie z Ameryki Południowej. Niedawna podróż do Meksyku zainspirowała go do eksperymentowania
z tamtejszymi produktami. Oczywiście Bill używa ich na swój własny, niepowtarzalny sposób.
|Gdy Bill dorastał w Australii, duży wpływ na to, co dziś lubi gotować i jeść mieli jego sąsiedzi, pochodzący z południowo-wschodniej Azji. Dziś, w Londynie, Bill ma szansę próbować przysmaków z całego świata. Najbardziej odpowiada mu chyba jedzenie z Ameryki Południowej. Niedawna podróż do Meksyku zainspirowała go do eksperymentowania
z tamtejszymi produktami. Oczywiście Bill używa ich na swój własny, niepowtarzalny sposób.
|Gdy Bill dorastał w Australii, duży wpływ na to, co dziś lubi gotować i jeść mieli jego sąsiedzi, pochodzący z południowo-wschodniej Azji. Dziś, w Londynie, Bill ma szansę próbować przysmaków z całego świata. Najbardziej odpowiada mu chyba jedzenie z Ameryki Południowej. Niedawna podróż do Meksyku zainspirowała go do eksperymentowania
z tamtejszymi produktami. Oczywiście Bill używa ich na swój własny, niepowtarzalny sposób.
Gdy Bill dorastał w Australii, duży wpływ na to, co dziś lubi gotować i jeść mieli jego sąsiedzi, pochodzący z południowo-wschodniej Azji. Dziś, w Londynie, Bill ma szansę próbować przysmaków z całego świata. Najbardziej odpowiada mu chyba jedzenie z Ameryki Południowej. Niedawna podróż do Meksyku zainspirowała go do eksperymentowania z tamtejszymi produktami. Oczywiście Bill używa ich na swój własny, niepowtarzalny sposób.
W czwartym odcinku zobaczymy jak Bill szykuje łopatkę wieprzową z marynowaną czerwoną cebulą. Mięso jest tak miękkie, że samo odchodzi od kości! Bill poda je z kremowym puddingiem z kukurydzy – potrawą w stylu Tex-Mex. Nasz gospodarz uwielbia ostre potrawy, ale rodzina nie zawsze podziela jego zdanie... Gdy więc nadarza się okazja, Bill szykuje sobie wielką michę kurczaka na ostro z ryżem. Listę dzisiejszych propozycji zamyka kawowy crème caramel oraz rybna potrawa ceviche z awokado, jabłkiem i soją. Połączenie kuchni japońskiej z meksykańską wydawać się może zaskakujące, jednak okaże się wyjątkowo dobre! Odcinek 4: 23 września 18:00, BBC Lifestyle
Ceviche z awokado, jabłkiem i soją
Składniki
- roszponka 80 g
- obrane awokado bez pestki, pokrojone w duże kawałki 1 sztuka
- zielone jabłko pokrojone w słupki 1 sztuka
- filet z labraksa 400 g
- nasiona sezamu 2 łyżeczki
- Sos
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- sos sojowy 1/2 łyżeczki
- olej sezamowy 1/2 łyżeczki
- drobno starty imbir 1 łyżeczka
- sok z limetki z 1 sztuki
- drobny cukier ½ łyżeczki
- sól 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
- Włóż wszystkie składniki sosu do miski i wymieszaj widelcem.
- Rozłóż sałatę na talerzach. Nałóż awokado i jabłko. Mięso ryby pokrój pod kątem na cienkie plasterki i połóż na sałatce. Skrop sosem i podawaj posypane nasionami sezamu.
Liczba porcji: 4