Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Kulinarna Akcja Bezpośrednia i herbata


26 lutego 2013 Newsfood redakcja
W sobotę 2 marca Warszawskie Convivium Slow Food zaprasza na spotkanie, którego bohaterką będzie herbata. Czy Earl Grey zawsze znaczy to samo? Czego można się dowiedzieć z informacji na opakowaniu? Co daje i odbiera torebka z ogonkiem?

Tematem będzie się herbata bez ceremonii, zmierzyć się będzie można z pułapkami, które mogą czekać  w herbacianych sklepach, rozmawiać się będzie o kranówce, znajdzie się najlepsza herbata do czekoladowego ciasta. Po herbacianych ogrodach oprowadzą prowadzący spotkanie Piotr Adamczewski oraz:

  • Wojciech Bońkowski, Winicjatywa
  • Tomasz Witomski, Dilmah
  • Aneta i Artur Woźniak, Czajografia
  • Wojciech Woźniak, Five Star Tea

Gościem specjalnym będzie Andrzej Bero, ceramik, autor unikatowych naczyń do parzenia i podawania herbaty. Zajęcie znajdą też dzieci – piec będą w kuchni ciasteczka pod opieką slowfoodowych wolontariuszek.
Termin: sobota 02 marca, godzina 11.00
Miejsce: Klub Bankowca, ul. Smolna 6, ceglany budynek w środku parku, dojście od ul. Kruczkowskiego lub schodami w dół od al. Jerozolimskich i ul. Smolnej, na wysokości Dworca Powiśle lub małym przejściem na tyłach SARP-u przy ul. Foksal
Bilety 10 zł oraz 5 zł dla członków Slow Food Warszawa


POLECANE KSIĄŻKI