Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej. |Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej. |Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej. |Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej. |Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej. |Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej. |Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej.
Winogrono to jeden z najlepszych owoców późnego lata! - to zatem idealny moment na zachowanie jego wyjątkowego smaku na dłużej.
Domowa konfitura z winogron świetnie nada się jako dodatek do ciast, ciasteczek, lodów, jogurtów, ale również idealnie pasuje też do mięs, serów i wędlin. Konfitura winogronowa z dodatkiem fig podana z deską różnych serów uświetni przyjęcie w ogrodzie czy spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki
- białe winogrona 1kg
- suszone figi 7-8
- Konfitur-Fix DIAMANT 1 opakowanie
- cukier biały DIAMANT 350g
Sposób przygotowania
- Figi zalać wrzątkiem i moczyć kilka minut.
- W tym czasie winogrona przekroić na pół i wyciągnąć pestki.
- Namoczone figi osączyć i drobno pokroić, wymieszać z winogronami, cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT.
- Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do słoiczków, szybko zamknąć i postawić do góry dnem na kilka minut.
mat.pras.DIAMANT