Sylwestrowe wrapy z pieczoną papryką

Opakowanie pszennych tortilli

reklama

2 piersi z kurczaka

Sałata rzymska

1 kg czerwonych papryk

Świeży tymianek

Świeży rozmaryn

1 posiekany w plasterki ząbek czosnku

Oliwa z wytłoczyn z oliwek|Opakowanie pszennych tortilli

2 piersi z kurczaka

Sałata rzymska

1 kg czerwonych papryk

Świeży tymianek

Świeży rozmaryn

1 posiekany w plasterki ząbek czosnku

Oliwa z wytłoczyn z oliwek|Opakowanie pszennych tortilli

2 piersi z kurczaka

Sałata rzymska

1 kg czerwonych papryk

Świeży tymianek

Świeży rozmaryn

1 posiekany w plasterki ząbek czosnku

Oliwa z wytłoczyn z oliwek
Dzień wcześniej marynujemy kurczaka w tymianku, rozmarynie oraz oliwie i wkładamy do lodówki. Papryki pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 C. Po wyjęciu przekładamy do plastikowego woreczka, zawiązujemy i odstawiamy do wystygnięcia (ułatwi to nam zdjęcie skóry). Kurczaka wyjmujemy z marynaty i smażymy. Tortille rozkładamy na desce do krojenia. Na każdą kładziemy ostudzonego kurczaka, obraną paprykę oraz sałatę rzymską po czym zawijamy. Przed imprezą sylwestrową każdego wrapa przekrajamy na pół.