Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Sylwestrowe wrapy z pieczoną papryką


30 grudnia 2014 Newsfood, Przepisy redakcja
Opakowanie pszennych tortilli 2 piersi z kurczaka Sałata rzymska 1 kg czerwonych papryk Świeży tymianek Świeży rozmaryn 1 posiekany w plasterki ząbek czosnku Oliwa z wytłoczyn z oliwek

Dzień wcześniej marynujemy kurczaka w tymianku, rozmarynie oraz oliwie i wkładamy do lodówki. Papryki pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 C. Po wyjęciu przekładamy do plastikowego woreczka, zawiązujemy i odstawiamy do wystygnięcia (ułatwi to nam zdjęcie skóry). Kurczaka wyjmujemy z marynaty i smażymy. Tortille rozkładamy na desce do krojenia. Na każdą kładziemy ostudzonego kurczaka, obraną paprykę oraz sałatę rzymską po czym zawijamy. Przed imprezą sylwestrową każdego wrapa przekrajamy na pół.


POLECANE KSIĄŻKI