Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Tatar wołowy z przepiórczym jajkiem, ziołowymi tostami i winegretem z gorczycy

Składniki:

  • Polędwica wołowa świeża 200 g
  • Cebula czerwona 80 g
  • Ogórek kiszony 80 g
  • Marynowane grzyby 80 g
  • Kapary 80 g
  • Jajka przepiórcze 4 szt
  • Oliwa 40 g
  • Musztarda 20 g
  • Ziarno gorczycy 10 g
  • Rukola 20 g
  • Tymianek świeży 10 g
  • Pieczywo tostowe 60 g

4 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Polędwicę świeżą oczyść, umyj pod bieżącą wodą. Osuszoną natrzyj tymiankiem, solą i pieprzem. Pozostaw w chłodnym miejscu na około 4 godziny. Cebulę, ogórka kiszonego i kapary pokrój w drobną kostkę. Z oliwy, musztardy, ziaren gorczycy i rukoli przygotuj sos winegret. Mięso rozdrobnij, wymieszaj z dwoma surowymi jajkami, uformuj, dodaj pokrojone dodatki, grzyby marynowane i ziołowe tosty. Przed podaniem udekoruj świeżymi ziołami. Serwuj ze świeżo mielonym pieprzem i wybitymi żółtkami.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI