Psychologia 3 zdania, których nie powinno się mówić osobie z depresją. Zamiast pomagać, są jak dodatkowy cios
Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Kultura Film „Bokser” zapowiada się na kolejną produkcję ze świetną rolą Eryka Kulma jr. Netflix zdradził szczegóły
Kultura Ten film pokonał „Barbie” we włoskich kinach. To historia kobiet, które jako pierwsze przeciwstawiły się dziedzictwu przemocy
Uroda Po nowe włosy do Turcji. O ciemnych stronach przeszczepu włosów zagranicą rozmawiamy z dermatologiem
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
Spotkania „Mówią, że miłość jest ślepa. Nic nie poradzę: Kocham Neapol!” Bartek Kieżun zaprasza na kawę do miasta u podnóży Wezuwiusza
Styl Życia Zimno nie tylko leczy, ale też odmładza. Jak krioterapia działa na organizm, twarz i ciało?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Wegetariańskie roladki z kapusty włoskiej Kuchnia Wegetariańskie roladki z kapusty włoskiej 5 września 2012 Składnikiliście kapusty włoskiej 8 sztuk świeży tymianek pół pęczka świeże oregano pół pęczka mieszanka do kotlecików z zielonego ziarna orkiszu 1 opakowaniecebula 1 sztuka ząbek czosnku 1 sztuka oliwa z oliwek 2 łyżki posiekana, suszona żurawina 50 gramfeta 1 opakowanie sól, pieprz orzechy pinii 25 gram wywar warzywny 400 ml bita śmietana 100 grammasło 1 łyżka suszona żurawina 100 g Sposób przygotowania Liście kapusty włoskiej myjemy i blanszujemy w gotującej wodzie około 2-3 minuty. Wyjmujemy i przelewamy zimną wodą. Zioła myjemy, suszymy, odrywamy listki od gałązek i siekamy. Gotową mieszankę do kotletów z ziarna orkiszu przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na małe kawałki, a następnie zalewamy 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Dodajemy masę z ziaren orkiszu, połowę posiekanych ziół oraz posiekane żurawiny. Dodajemy kostki fety, przyprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Liście kapusty kroimy tak, aby leżały płasko na desce, układamy 2 nachodzące na siebie, wypełniamy równomiernie przygotowaną masą i zwijamy w roladę. Rolady obwiązujemy nitką. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage