Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zupa marchewkowa


27 marca 2012 Przepisy redakcja
Ma wiele twarzy - idealna jest z dodatkiem rozgrzewającego imbiru, jak i odświeżającej pomarańczy. My podajemy przepis na wersję podstawową - wariacje zależą od waszej inwencji!

600 gram  (6 dużych) marchewki, dwa średnie ziemniaki, 1 cebula, 1 litr bulionu, 2 łyżki masła, pół szklanki śmietanki Rozgrzewamy masło (możemy pomieszać je z odrobiną oliwy lub oleju) i wrzucamy na nie drobno posiekaną cebulę. Do lekko podsmażonej dodajemy pokrojone na kawałki ziemniaki i marchewkę. Po paru minutach podsmażania zalewamy delikatnie bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Podstudzamy i mieszamy ze śmietanką. Miksujemy całość. Przyprawiamy wedle uznania.    



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI