Curry z buraków

fot.123rf
Składniki

300 g buraków

reklama

200 g ziemniaków

2 poszatkowane ząbki czosnku

1/2 poszatkowanej cebuli

1 puszka mleka kokosowego dobrej jakości

garstka liści curry (świeżych lub suszonych)

1 łyżka musztardy (najlepiej delikatesowej, nie ostrej)

1/2 łyżeczki suszonego chilli

1 płaska łyżka mieszanki lankijskiego curry lub łagodnego curry indyjskiego

około 150 ml wody

nierafinowana sól do smaku

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy solą do smaku i dodajemy ocet jabłkowy. Dokładnie mieszamy.

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu SENS

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »