Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Grillowana karkówka z ananasem

Składniki:

  • Karkówka Grillowa Uczta ZM Pekpol
  • plastry świeżego ananasa


Sposób przygotowania:

Karkówkę wyjmij z opakowania i ułóż na tackach, na średnio rozgrzanym ruszcie. Piecz do momentu zarumienienia z jednej strony ok. 10-15 minut. Odwróć karkówkę na drugą stronę i na rumianym wierzchu ułóż plastry ananasa. Grilluj kolejne 10-15 minut, aż mięso będzie rumiane od spodu i wystarczająco miękkie. Ok. 5 minut przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową.

Przepis autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Podsumowanie

Ciekawe urozmaicenie letniego grillowania.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI