Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Sałatka z wędzonym pstrągiem, jajkiem i koprem za kuchennymi drzwiami

Składniki:

  • wędzony pstrąg na zimno
  • jajka wiejskie ugotowane na twardo
  • czerwona cebula pokrojona w piórka
  • koper pęczek
  • świeżo mielony pieprz do posypania

Letnia pogoda tej jesieni zachwyca! Na nowo ożyły biedronki,wszelkiego rodzaju muchy i muszki, a ptaki nie rozdziobały jarzębiny za płotem. I przyszła mi głupia myśl do głowy, że może bociany powrócą... Zastanawiam się,jak długo taki stan potrwa i z uśmiechem wystawiam twarz do słońca. Spacer po parku nastraja mnie entuzjastycznie, a dywan kolorowych liści pod butami upaja miłym szur-szur.

Jeżeli chodzi o strawę dla ciała, to mam ochotę na lekkie potrawy, żeby potem ochoczo pochodzić z kijkami lub pościgać się z psem.

Czego wszystkim życzę!

Sałatka z wędzonym pstrągiem, jajkiem i koprem

Sposób przygotowania:

  • Mięso pstrąga dokładnie oddzielić od ości i włożyć do miski.
  • Jajka wystudzić, obrać z łupinek i pokroić na kawałki. Dodać je do pstrąga razem z cebulą.
  • Całość posypać pokrojonym koprem i posypać świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI