Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Placuszki z dyni z sosem musztardowo-paprykowym

Składniki:

  • 320 g obranej dyni
  • 2 jaja
  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • oliwa z oliwek
  • sos musztardowo-paprykowy np. Tarsmak
  • pieprz i sól do smaku
  • świeże zioła do dekoracji

Sposób przygotowania:

Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ubić jaja. Startą dynię wymieszać z jajami i mąką, przyprawić. Usmażyć na oliwie z oliwek niewielkie placuszki – piec ok. 2-3 minut z każdej strony. Placuszki z dyni udekorować świeżymi ziołami, podawać np. z sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Podsumowanie

Pyszne placuszki dyniowe z sosem - w sam raz na przekąskę!

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI