Rozanielony deser z kiwi

reklama

Składniki
  • masło na krem 100 g
  • kisiel cytrynowy na krem 2 opakowania
  • galaretka agrestowa na krem 1 opakowanie
  • kiwi na krem 6 szt.
  • kiwi 2 szt + 1 do dekoracji
  • cukier puder 2 łyżki
  • świeża mięta kilka listków
  • ponadto ulubione żelki, cukierki kilka sztuk
  • biszkopciki, gerbatniki kilka sztuk
Sposób przygotowania

Masa: kisiele ugotować w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem a następnie dodać kiwki pokrojone w kostkę. Wystudzić.

Mus: 4 kiwi obrać, pokroić i zmiksować z miętą blenderem na jednolity mus. Dodać cukier puder by sos nie był zbyt cierpki. Na dnie pucharków układamy biszkopciki lub pokruszone herbatniki. Następnie zalewamy je masą. Na wierzchu polewamy musem z kiwi. Dekorujemy plasterkami kiwi oraz żelkami.

Podsumowanie przepisu

Rozanielony, bo gdy go jem zanurzam się w najskrytsze marzenia… 😉