Sobczak: pasta awokado

Wracam właśnie ze spotkania, pędząc na hulajnodze do najbliższego metra. Jest pięknie. Zielono i słonecznie. Nawet ptaki przebijają się przez odgłosy miasta.|Wracam właśnie ze spotkania, pędząc na hulajnodze do najbliższego metra. Jest pięknie. Zielono i słonecznie. Nawet ptaki przebijają się przez odgłosy miasta.|Wracam właśnie ze spotkania, pędząc na hulajnodze do najbliższego metra. Jest pięknie. Zielono i słonecznie. Nawet ptaki przebijają się przez odgłosy miasta.
Na światłach patrzę na zegarek. Jest przed 16.00. Dzwonię do Mamy, powinna właśnie wychodzić z pracy. Możemy razem wrócić i wykorzystać ten czas na babskie ploteczki! Poza zasięgiem…szkoda. Tarabanie się z moją hulajnogą przez bramki i wpadam z łomotem do wagonu ku ogólnemu niezadowoleniu pasażerów. Nie na to nie poradzę,  w końcu to nie czołg! Wysiadłam, taszczę swojego żelaznego konia po schodach aż na powiechnię. Powietrze i słońce. To jest to co daje mi energię. Uśmiechnięta, zawieszam torbę na rączce i moszczę się wygodnie. Podnoszę wzrok, a tu moja Mama. Tak  działa świat. Miałyśmy się dziś spotkać to się spotkałyśmy. Będzie spacer, ploteczki i pasta z avocado! Pasta z avocado z pomarańczą i miętą.

reklama

Składniki
  • duże dojrzałe avocado 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • czarny pieprz szczypta
  • świeża mięta 5 listków
  • suszona kolendra łyżeczka
  • różowa sól szczypta
  • pomarańcza 1/4 małej
Sposób przygotowania

Avocado obieram i wyciągam pestkę. Wkładam do wyższej miski i dodaję po kolei składniki, na końcu wciskając sok z 1/4 pomarańczy. Blenduję na gładką masę i odstawiam do przegryzienia.

Delikatne, bardzo aromatyczne i odżywcze. Zielone jest pyszne!

Podsumowanie przepisu

 

1/4 małej pomarańczy