Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
24 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Tajskie Pad Thai

Składniki na 4 porcje: 300 g dużych krewetek, 250 g makaronu ryżowego wstążki, 1,5 łyżeczki posiekanej drobno papryczki chili, 3–4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, 2 jajka, 100 g mieszanych kiełków, 3/4 szklanki drobno posiekanych orzeszków ziemnych, pęczek świeżej kolendry, 2 łyżki oleju, 3 łyżeczki tajskiego sosu rybnego, 3 łyżeczki czerwonej pasty curry, 2 łyżki soku z limonki, łyżka brązowego cukru. Czas przygotowania: 40 min

Makaron namoczyć w gorącej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Rozgrzać wok, wlać olej. Na gorący olej wyłożyć posiekany czosnek oraz papryczkę chili i smażyć około 2 minut. Dodać krewetki i, mieszając, smażyć 3–4 minuty. Wrzucić osączony makaron, kiełki, przesmażyć chwilę, ciągle mieszając. Wbić jajka, szybko zamieszać, by rozprowadzić je na cały makaron. Gdy się zetną, zdjąć z ognia, doprawić sosem, pastą, brązowym cukrem i sokiem z limonki. Podawać posypany orzeszkami i drobno posiekaną kolendrą. Można ozdobić ćwiartkami limonki.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI