1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie
  4. >
  5. Babeczki ryżowe

Babeczki ryżowe

Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Włączamy piekarnik na 200 stopni Celsjusza. Obieramy marchewki i  trzemy je na tarce. Jeśli ser wymaga starcia – do dzieła! Do średniej miski wrzucamy ryż, marchew, ser, przyprawy. Mieszamy wszystko łyżką. Do innej miseczki wbijamy jajka, ubijamy je na gładką masę i  dodajemy do ryżu. Mieszamy wszystko łyżką. Jeśli mamy kawałek ugotowanego mięsa lub brokuły, kroimy je na mniejsze kawałki i  dodajemy do masy. Smarujemy foremki masłem, wypełniamy po brzegi. Pieczemy babeczki przez 15 minut.

Składniki
Na 6 sztuk:

szklanka ugotowanego ryżu 2 marchewki pieprz świeżo mielony do smaku 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki (jeśli lubicie) masło do wysmarowania foremek 2 jajka szklanka startego żółtego sera.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze