Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Groszek z imbirem i migdałami

Składniki na 4 porcje: 500 g świeżo łuskanego zielonego groszku, 1 i 1/2 cm korzenia imbiru, 10 gałązek estragonu, 4 dymki ze szczypiorkiem, 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 4 łyżki gotowych siekanych w słupki migdałów, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, kiełki lub pędy groszku do dekoracji. Czas przygotowania: 20 min

Olej wlać do rondelka, posiekać cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklić. Wrzucić imbir pokrojony w słupki i migdały. Smażyć około 5 minut, mieszając. Po zdjęciu z ognia dodać posiekany estragon. Groszek parować 4–5 minut w garnku z wkładką do parowania. Tak przyrządzony wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Danie podawać udekorowane kiełkami lub pędami groszku.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI