Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Groszek z imbirem i migdałami

Składniki na 4 porcje: 500 g świeżo łuskanego zielonego groszku, 1 i 1/2 cm korzenia imbiru, 10 gałązek estragonu, 4 dymki ze szczypiorkiem, 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 4 łyżki gotowych siekanych w słupki migdałów, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, kiełki lub pędy groszku do dekoracji. Czas przygotowania: 20 min

Olej wlać do rondelka, posiekać cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklić. Wrzucić imbir pokrojony w słupki i migdały. Smażyć około 5 minut, mieszając. Po zdjęciu z ognia dodać posiekany estragon. Groszek parować 4–5 minut w garnku z wkładką do parowania. Tak przyrządzony wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Danie podawać udekorowane kiełkami lub pędami groszku.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI