Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
27 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Kaszanka z ziemniakami i ogórkiem

Składniki na 4 porcje: 800 g dobrej kaszanki; 12 ziemniaków; 2 łyżki oliwy; 8 ogórków małosolnych; 1/2 pęczka szczypiorku.

Sposób przyrządzenia: Kaszankę ponacinać ukośnie, rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć na wolnym ogniu, aż skórka stanie się ciemnobrązowa i chrupka.

Na osobnej patelni smażyć pokrojone w cząstki ziemniaki. Gdy będą gotowe, wyłożyć na talerz wraz z kaszanką, posypać posiekanym szczypiorkiem i dodać przecięte wzdłuż na ćwiartki ogórki.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!
 


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI