Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Krewetki z czosnkiem


Bogdan Biały
Składniki na 3–4 osoby:0,5 kg mrożonych lub świeżych krewetek; 2 łyżki oliwy; 4 ząbki czosnku; 30 g masła; łyżeczka soku z cytryny; 1 i 1/2 łyżki świeżej natki pietruszki.

Krewetki rozmrozić, wyjąć z opakowania i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażać czosnek przez 1–2 minuty, tak, by nie zbrązowiał, bo będzie miał gorzki smak. Włożyć krewetki i, mieszając, smażyć aż będą miękkie.

Dodać masło, sok z cytryny, posypać pietruszką.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI