Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Trzeci dzień Expo Sweet


21 lutego 2013 Newsfood redakcja
W halach przy ul. Marsa zgromadziło się ponad 100 wystawców z kraju i zagranicy, którzy rozstawili stoiska na niemal 10 tysiącach metrów kwadratowych i zaprezentowali najnowsze maszyny, produkty i usługi dostępne na światowym rynku.
III mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych pod honorowym patronatem ministerstwa Edukacji Narodowej
—————————————————————————————
  10:00-18:00 Pokazy kawowe coffee and cake – czyli o wykorzystaniu kawy w cukierni  10:00 Espresso & Brew Bar 12:00 – Alternative spirit – Drip i French Press; prowadzi Elżbieta Citak (mistrzyni Polski) 13:00 – Latte art 14.00 Kawa w cukierni – jako napój oraz składnik ciast i deserów 15:00 – Latte art 16:00 – testy sensoryczne różnych smaków kawy 16:30 Espresso & Brew Bar
—————————————————————————————
11:15-14:15 Szkolenia tematyczne – sale seminaryjne
—————————————————————————————
12:00-14:00 Pokaz malowania filiżanek czekoladowych, w wykonaniu najlepszych polskich cukierników, pod kierunkiem Joanny Klimas-Profus
—————————————————————————————
16:00 Ogłoszenie wyników i ceremonia wręczenia nagród laureatom V Wystawy-Konkursu Tortów Okolicznościowych
—————————————————————————————
 16:30 Ogłoszenie wyników i ceremonia wręczenia nagród laureatom III mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych z udziałem przedstawiciela Ministerstwa Edukacji Narodowej
—————————————————————————————
 18:00 ZAKOŃCZENIE TARGÓW

POLECANE KSIĄŻKI